Evenemang

9Jul

Israelkonferens

Antisemitismen tema - Susanna Kokkonen, Timo och Helena Lordhem
Tid
  • Fre 09 - Sö 11.07.2021
TypAllmän
I år är temat ”Antisemitismen”, ett aktuellt ämne eftersom antisemitismen tyvärr ökar både i Europa och USA.

Dr Susanna Kokkonen, som bott i Israel i 20 år, medverkar under hela konferensen. Kokkonen har doktorerat om Holocaust (Förintelsen) och har arbetat som direktör för den kristna avdelningen vid Förintelsemuseet Yad Vashem i Jerusalem. Hon bor numera i Finland, men reser runt hela världen och talar om Israel, Förintelsen och antisemitismen. Hon kommer i sina anföranden att behandla antisemitismens ursprung och utveckling till den nya antisemitism som vi ser i många länder idag. En viktig fråga är vad vi som enskilda kan göra för att motarbeta den här utvecklingen.

Konferensen inleds på lördag kl 13, men redan på fredag kväll kl 19 blir det bön för konferensen i Mangsgården.

”Antisemitismens nya ansikten” är ämnet för panelsamtalet på lördag kl 15 och kvällssamlingen kl 18 bjuder på flera tal och mycket sång och musik. Under lördagen ordnas servering mellan de olika samlingarna och efter kvällssamlingen.
Konferensen avslutas med nattvardsgudstjänst på söndag kl 12.

Förutom Susanna Kokkonen deltar Helena och Timo Lordhem på distans från Sverige. Timo Lordhem är pastor sedan 23 år i Korskyrkan i Örkelljunga. Han är också entreprenör/företagare och har skrivit två böcker. Den senaste heter "Pinkoden till Välsignelse".

Lordhems passion är framför allt att förklara Bibelns uppenbarelser på ett lätt-förståeligt sätt. Hans folkliga stil gör att det är lätt att ta till sig budskapet han förmedlar. Fru Helena Lordhem sjunger, helst lovsånger, med stark inlevelse och värme, som tilltalar och berör åhörarna.

Den kristna musikern Andreas Forsberg med team deltar liksom tidigare år med sång och musik i Israelkonferensen.
Varmt välkomna till konferensen.