Utrymmen

Våra utrymmen kan hyras för små och stora evenemang. Vi erbjuder även logi i Mangsgården och Elisgården. För hyresavgifter och bokning, se våra priser och kontaktuppgifter. Vid vissa utrymmen anges vilken teknisk utrustning som finns. Notera att användning av den inte nödvändigtvis ingår i utrymmeshyran utan avtalas separat. Utrustning kan i viss mån flyttas mellan utrymmena.

Samlingsutrymmen

Mangsgården

Mangsgården är en populär plats för kurser, sammankomster, födelsedags- och familjefester. Den totalrenoverade hemgården är föreningens fysiska hemvist och ett utmärkt exempel på österbottnisk bondgård.

Nedre våningen består av farstu, farstukammare, framstuga, storstuga och ett modernt kök. I den hemtrevliga storstugan finns en öppen spis. Framstugan passar bra för föreläsningar och seminarier. I farstukammaren finns Frank Mangs skrivbord, gitarr och ett bokbord. På övre våningen finns ett biblioteksrum och flera små kammare.

▶ Teknisk utrustning

Videoteknik

 • Tv-skärm: Samsung PS50C685. HDMI- och VGA-kabel finns.

Matsalen

Den gamla ladugården är omvandlad till rustik matsal med rum för 110 personer. Invid matsalen finns storkök och sociala utrymmen. Matsalen är uppvärmd och kan användas året om.

▶ Teknisk utrustning

Ljudteknik

 • Mixer: Mackie ProFX12
 • Högtalare: LD Maui 28 MIX
 • Mikrofoner: 2x Shure Beta 58A

Videoteknik

 • Projektor: BenQ MW712

Instrument

 • Piano: Yamaha Clavinova

Tröskhuset

Som namnet låter förstå har här förr uppbevarats tröskredskap och dylikt. Nu finns här en stor samlingslokal med läktare med plats för upp till 400 personer. I salen finns högklassig ljudteknik, videoprojektor och på väggen kan man rulla ner en sex meter bred filmduk. Tröskhuset kan användas sommartid till olika slags samlingar, konserter och seminarier.

▶ Teknisk utrustning

Ljudteknik & ljusteknik

 • Omfattande ljudutrustning med komplett uppsättning mikrofoner och högtalare finns. Systemet styrs med Behringer X Air.
 • Strålkastare riktade mot främre och bakre scenen. Kan dimras.
 • Kontakta oss för närmare information. Vi rekommenderar att en extern ljudtekniker hyrs in.

Videoteknik

 • Projektor: Epson PowerLite
 • 6 meter bred filmduk

Instrument

 • Piano: Roland RD-800

Sommarkapellet

Invid matsalen finns ett vackert kapell som kan användas till kyrkliga förrättningar. Det fungerar utmärkt som dop- och vigselplats för mindre sällskap.

▶ Teknisk utrustning

Samma utrustning som finns i matsalen kan användas i kapellet, dock inte projektorn.

Stenscen och bänkar

Det finns många bänkar för utomhusbruk. De kan exempelvis placeras ut på det stora området framför stenscenen för konferenser sommartid. Vid scenen finns tillgång till elektricitet.

▶ Teknisk utrustning

Samma utrustning som finns i matsalen kan användas på stenscen, dock inte projektorn.

Båthuset

Båthuset är en av Ståbackabodarna. Här firas villaavslutning i slutet av sommaren.

Logi

Mangsgården

På övre våningen i Mangsgården finns flera små kammare för övernattning.

Elisgården

Namnet har gården fått efter Frank Mangs brorson Elis Mangs. Han lät bygga gården på 1970-talet. Nu används Elisgården som kontor, lager och inkvartering för gäster. Prydligt bostadshus med kök, badrum, tre dubbelrum (eg. två sovrum + vardagsrum), max 10 personer. Uthyres för kortare eller längre perioder i samband med evenemang.

Övrigt

Studion

På andra våningen i tröskhuset finns en filmstudio som är i flitigt bruk av lokala medieproducenter.

Rulla till toppen